Möt Maria Idänge

Maria Idänge har sedan en tid tillbaka ansvaret för Komms chefsstöd och rådgivning i HR-frågor.  Hon är beteendevetare med mångårig ledarerfarenhet och även psykodynamisk psykoterapeut.

Intresset för ledarskap och medarbetarskap väcktes redan när Maria startade sin yrkesmässiga bana genom att arbeta som reseledare.  Efter studier på PAO-linjen med fördjupning i beteendevetenskap och egen erfarenhet av chefsbefattningar och ledarskap har hon sedan en tid ansvaret för att ge rådgivning och stöd till Komms medlemsbyråer.
 
- Som chef har vi ju ansvaret att hantera alla de dagliga situationer som uppstår. När det ibland trasslar kan det kännas bra att någon till hands att diskutera med eller att få en second opinion.

HR är ett brett område där frågeställningarna kan vara av olika karaktär; allt från att omfatta specifika och arbetsrättsliga frågor till funderingar på hur man kan genomföra medarbetarsamtal på ett ännu bättre sätt. Jag jobbar under tystnadsplikt och alla frågor som rör ledar- och medarbetarskap är välkomna!
 
Maria håller även i HR-nätverket som står öppet för vd, partners eller personalansvarig på din byrå. Strax efter sommaren startar en ny HR-grupp. Om du är intresserad att vara med eller om du vill veta lite mer så kontakta Maria (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ). 

- Ett nätverk startades  upp i höstas i Göteborg parallellt med Stockholm.  Våra frukostmöten är mycket uppskattade och vi diskuterar situationer och frågeställningar som är aktuella och viktiga. Ibland har vi också haft en extern gäst, som i Göteborg då en personaldirektör i ett internationellt bolag berättade om framgång och fällor med olika bonussystem.

- Ett kundbesök jag hade för en tid sedan gjorde extra stort intryck på mig. Självklart ville företaget lyckas på marknaden och skapa bra resultat för sina kunder med de kampanjer man utvecklade. Men företagets VD berättade också engagerat om deras mål att bli bäst på HR senast 2014 och vilka planer och delmål man hade för att lyckas med detta. Att arbeta medvetet med HR-frågor leder till en effektivitet vilket också kommer att visa sig i lönsamhet och siffrorna under strecket, säger Maria Idänge.
 
 
alt

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: 020 – 543 000

Sveriges Kommunikationsbyråer Sveavägen 32, SE-111 34 Stockholm komm.se t: 46 8 679 08 00 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din e-post: